Conducerea Federatiei de Handbal are ca prioritati incurajarea handbalului juvenil

Alexandru Dedu

Handbal
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Handbal si-a ales pe 14 februarie, noua conducere. Castigator al turului 2 al alegerilor cu un singur vot  diferenta, fostul  si actualul presedinte Alexandru Dedu, are ca obiective ale noului mandat o serie de masuri si programe pentru incurajarea handbalului juvenil.

Cum se vad aceste masuri de la baza piramidei, explica profesorul Liviu Candidatu, de la sectia de handbal a CSS Alexandria.
Prezent pe 14 februarie la Adunarea Generala a Federatiei Romane de Handbal, profesorul Liviu Candidatu, presedinte al Asociatiei Judetene de Handbal , descrie atmosfera  evenimentului, ca fiind una care a starnit un interes fara precedent(199 de reprezentanti prezenti, din totalul celor 202 structuri sportive afiliate). Organizarea a fost de asemenea una foarte buna, iar alegerilor au tinut pe toata lumea in suspans pana la final. Un final care l-a reconfirmat in fruntea federatiei pe Alexandru Dedu, cel care in turul 2 a obtinut 100 de voturi, cu 1 mai mult decat Narcisa Lecusanu.
In programul noului mandat al presedintelui federatiei de handbal se gasesc mai multe masuri si proiecte de incurajare a handbalului juvenil:deschiderea a doua noi centre nationale pentru juniori(pentru pregatire centralizata, la final de saptamana jucatorul urmand sa evolueze pentru echipa de club),stimularea trecerii de la juniori la seniori a tinerilor jucatori, dar si stimularea cresterii bazei de selectie si reducerea varstei la care se incepe invatarea handbalului. Despre aceste masuri, profesorul Liviu Candidatu are parerile sale, pareri formate in activitatea de zi cu zi de crestere si formare de jucatori.
Daca si cum vor fi puse in practica aceste deziderate , ramane de vazut. Este cert insa ca viitorul handbalului in Romania depinde in primul rand de cresterea si formarea jucatorilor autohtoni.