O pasiune dusa la rang de performanta

Karate

Judo
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Zeci de copii din Alexandria se antrenează zilnic, la un curs de karate, susținut de un tânăr alexăndrean pasionat de sport.

Chiar dacă fac karate de aproximativ un an de zile și nu au reușit toți să urce pe podium la competițiile naționale, elevii, cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani nu renunță la luptă și spun că acest sport i-a învățat un lucru foarte important: respectul.
Karatele încep și se termină cu respect, aceasta este deviza după care se ghidează atât dascălul pasionat de acest sport, cât și elevii săi. Pe Sorin Caracaleanu l-am găsit seara trecută în sala de sport a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 7 din Alexandria, unde pregătea mai multe grupe de copii pentru competițiile de profil.
Elevii săi sunt foarte disciplinați și spun că acest sport i-a ajutat foarte mult în dezvoltarea personală, dar și în ceea ce privește competivitatea și lucrul în echipă.
Copiii vin la antrenament în fiecare zi și spun că nu le este greu deloc, ba, chiar au urcat pe cele mai înalte poziții ale podiumului, cu toate că vin de puțin timp la antrenamente.
La finalul întâlnirii, copiii ne-au salutat în stil japonez.